Infoavond huurpremie huursubsidie Londerzeel

Inwoners van Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en Meise kunnen op dinsdag 9 november een gratis informatieavond over de huurpremie en de huursubsidie bijwonen.

Iedereen heeft recht op wonen, maar kan zich niet altijd een eigen woning veroorloven. Huren is dan de boodschap, al hebben mensen met beperkte middelen het dan nog altijd moeilijk om een kwaliteitsvolle woning te vinden. Sociale huur is hier een oplossing. De wachtlijsten zijn echter enorm en het duurt vaak zeer lang vooraleer huurders hun intrek kunnen nemen in een sociale huurwoning. In tussentijd blijven ze op de private (en duurdere) markt aangewezen.

Wist je dat er vanuit de Vlaamse overheid premies ter beschikking zijn die de financiële situatie wat kunnen verzachten? Sta je al 4 jaar of langer op de wachtlijst voor een sociale huurwoning, dan kan de huurpremie je helpen. Verhuis je van een woning met slechte woonkwaliteit naar een aangepaste woning, kun je misschien genieten van een huursubsidie.

Om jou die financiële mogelijkheden beter te leren kennen, organiseert het Woonloket van de gemeente een gratis informatieavond. Die gaat door op dinsdag 9 november om 19.30 uur in zaal Gerard Walschap in Londerzeel (Sint-Jozefstraat 44, 1840 Londerzeel)

Inschrijven is verplicht en kan tot eind oktober. De plaatsen zijn beperkt tot 70 deelnemers per deelnemende gemeente. Inschrijven kan via het woonloket van je gemeente:
- woonloket Londerzeel: wonen@londerzeel.be, 0493 51 17 33
- woonloket Meise: caroline.vanwassenhove@3wplus.be,
 02 892 20 46.
- woonloket Kapelle-op-den-Bos: woonconsulent@kapelle-op-den-bos.be, 0498 17 87 30