De Tovertuin

De Tovertuin is een dienst voor onthaalouders die dagopvang organiseert voor kinderen van 0 tot 3 jaar in een vertrouwde en familiale sfeer. We zijn erkend door Kind en Gezin en zijn actief in Londerzeel, Opwijk, Roosdaal, Affligem, Grimbergen, Machelen en Vilvoorde.
Waar staat De Tovertuin voor?

De Tovertuin is een dienst voor onthaalouders. De onthaalouders worden op praktisch en pedagogisch vlak ondersteund door deze dienst.

Al onze onthaalouders ontvangen kinderen in een huiselijke en vertrouwelijke sfeer. Elk kind wordt benaderd als uniek met eigen mogelijkheden, talenten en beperkingen.

Alle kinderen zijn welkom. Kinderen die extra zorg nodig hebben, krijgen gepaste zorg.

De onthaalouders vangen maximaal 8 kinderen op per dag.

Wanneer is De Tovertuin open?

De onthaalouders van onze dienst staan zelf in voor het bepalen van de openingsuren. Op deze overzichtspagina van al onze onthaalouders kom je meer te weten over hun werking (ook de openingsuren). Bij twijfel kan je ons gerust contacteren.

Hoeveel kost De Tovertuin?

De Tovertuin werkt inkomensgerelateerd. Dit houdt in dat de ouderbijdrage afhankelijk is van het gezamenlijk belastbaar beroepsinkomen van jou en van jouw partner. Je kan jouw dagprijs berekenen via de website van Kind & Gezin.

Bezoek de website

Bovenop de dagprijs betaal je nog extra voor:

  • Afvalverwerking: 0,32 euro voor een volle dag; 0,19 euro voor een halve dag  
  • Administratieve kost: 3,78 euro per maand.

                           Tarieven geldig vanaf januari 2023

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Van zodra je zwanger bent, kan je een aanvraag indienen. Via onze webpagina kan je de gemeente selecteren waar je opvang zoekt en krijg je een overzicht van de bij ons aangesloten onthaalouders. Van daaruit kom je op de webpagina Opvang.Vlaanderen terecht. Alleen daar is het mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Wij streven naar opvang op maat en een goede afstemming tussen beide partijen. Als ouder heb je keuzevrijheid tussen de onthaalouders die vrije plaatsen hebben voor de gevraagde periode. Ook de onthaalouder kan vrij beslissen of het kindje al dan niet wordt opgevangen.

Hoe kan ik de Tovertuin contacteren?

Kelly Barbieur
Coördinator (Londerzeel, Machelen, Opwijk, Roosdaal)
Mauve De Leenheir
Coördinator (Grimbergen, Vilvoorde, Affligem)

Volg ons ook via facebook!

Plan van aanpak onthaalouder Caroline De Schepper