Thuisopvang zieke kinderen

Heb je een ziek kind tussen 0 en 14 jaar en woon je in Affligem, Asse, Beersel, Grimbergen, Londerzeel, Machelen, Opwijk, Roosdaal, Vilvoorde of Wemmel? Dan zorgen wij voor opvang bij jou thuis.

Vraag HIER opvang aan

Bij aanvang van de opvang dient er een doktersattest aanwezig te zijn waarop vermeld staat dat opvang door derden is toegestaan.

Waar staat de dienst voor?

De dienst Thuisopvang zieke kinderen verzorgt dagopvang aan huis in een vertrouwelijke en familiale sfeer. Er wordt gezorgd voor een deskundige begeleiding van zowel kinderen als ouders. 

De verzorging van het zieke kind is de hoofdtaak van de begeleider. Daarnaast wordt de dag zo aangenaam mogelijk gemaakt door het voorzien van spel- en knutselmogelijkheden. 

Kan ik een beroep doen op deze dienst?

Dat kan als je kind in Affligem, Asse, Beersel, Grimbergen, Londerzeel, Machelen, Opwijk, Roosdaal, Vilvoorde of Wemmel woont.

Wanneer is opvang mogelijk?

De opvang gebeurt op werkdagen, tussen 7 uur ‘s ochtends en 19 uur ‘s avonds. Iedere opvang duurt maximaal 9 uur per dag. Tijdens het weekend en op wettelijke feestdagen is de dienst gesloten. 

Hoeveel kost de thuisopvang?

Omdat we een samenwerkingsverband hebben met i-mens, is het mogelijk dat je via je mutualiteit voordelen ontvangt voor de opvang van zieke kinderen. De opvang kan dan gedurende enkele dagen gratis zijn. Meer informatie kan je verkrijgen bij jouw mutualiteit.  

Heb je geen van deze voordelen of zijn deze opgebruikt, dan gelden onderstaande tarieven. De betaling gebeurt elektronisch met je bankkaart, op het einde van de opvangdag aan de begeleider die bij jou langskomt. 

Tarief per uur

  • Eerste kind: 4,5 €

  • Tweede kind: 3,5 €

  • Derde kind: 2,5 €

  • Min. tarief per dag: 15 €

Hoe kan ik opvang aanvragen?

Je kan opvang reserveren via onze online agenda. Dat kan dagelijks tot 18 uur, wanneer je de werkdag nadien opvang wenst. Opvang aanvragen tijdens het weekend is mogelijk voor opvang ten vroegste vanaf dinsdag.

Online agenda

Indien er geen vrije plaatsen meer zijn, kan je op de wachtlijst geplaatst worden. Je klikt op “Verwittig mij indien er een afspraak beschikbaar komt op deze datum”. Wanneer er een plaatsje vrijkomt, zal je een e-mail ontvangen en kan je de opvang reserveren. Opgelet: doe dit zo snel mogelijk na ontvangst van de e-mail want ook anderen kunnen dit plaatsje nog innemen. 

Kosteloos annuleren is mogelijk tot 18u de werkdag voordien via de online agenda. Wordt er niet tijdig geannuleerd, dan wordt er een boete van 10 euro aangerekend. 
 

*Alle aanvragen en annulaties gebeuren via de online agenda. Er kan via telefoon of e-mail geen opvang aangevraagd of geannuleerd worden. 

Wat moet ik doen de opvangdag zelf?

Voorzie aan het begin van elke eerste opvangdag een kwartiertje de tijd om samen met de begeleider de nodige documenten in te vullen en informatie te delen. 

Is het de eerste keer dat wij bij jou langskomen? Dan zal onze begeleider samen met jou een inschrijvingsformulier invullen. Bespaar je liever wat tijd, dan mag je dit gerust ook zelf al printen en invullen (op deze pagina te vinden onder Documenten). 

Voorzie daarbij: 

  • een klevertje van de mutualiteit van je kind 
  • een klevertje van de mutualiteit van één van de ouders 
  • een kopie van de gezinssamenstelling (mag ook later nog bezorgd worden) 

Hoe kan ik Thuisopvang zieke kinderen contacteren?

Dorien Verhaevert
Coördinator Thuisopvang zieke kinderen

Instructiefilmpjes

Volg ons ook via facebook!